Gemeentehuis Urk

Locatie

Urk, Nederland

OPDRACHTGEVER

Gemeente Urk

OPLEVERDATUM

Oktober 2023

PROJECT STATUS

Opgeleverd

PROJECT CATEGORIE

Utiliteit

De opdrachtgever

Urk is een voormalig eiland en huidige gemeente in de provincie Flevoland. Met zo’n 21.847 inwoners op een oppervlakte van circa 11,54 km² is Urk qua oppervlakte de kleinste gemeente van deze provincie. Tot het gereedkomen in 1939 van de dijk die Urk met Lemmer verbind, was Urk een eiland in het IJsselmeer.

Wat was de vraag?

Toen de gemeente Urk plannen ging opstellen voor een verbouwing in het gemeentehuis, bleek dat de beschikbare tekeningen niet meer up-to-date waren. Om te zorgen dat in de nieuwe situatie deze weer conform de regelgeving zou zijn, heeft de gemeente Urk de hulp gevraagd aan Ri&S.

Wat was het resultaat?

Ri&S heeft ter plaatse, met de verouderde tekening bij de hand, een inventarisatie opgesteld. Hierbij is gekeken welke elementen van de oude tekening nog relevant waren en welke op de tekening ontbraken. Deze gegevens zijn bij elkaar samengevoegd en getoetst aan de geldende wet-/regelgeving. Hieruit is een rapportage opgesteld om zo de tekeningen en de werkelijkheid op elkaar af te stemmen zodat beide weer voldoen. Hierna kon het bouwbedrijf de interne verbouwing uitvoeren waarna er weer een eindoplevering gedaan is door onze veiligheidsexperts.