Diensten

Ons bedrijf heeft verschillende onderdelen, waaronder brandbeveiliging, opleiding en advies, en detachering. Daarnaast ontwikkelt RI&S systemen zoals een modulair blussysteem. De kennis die hiervoor nodig is, hebben we zelf in huis.

 

Op allerlei manieren maken wij organisaties veiliger. Van het beveiligen van uw bedrijfspand tot het opstellen van vluchtplannen en het inbouwen van blussystemen. Hieronder leest u meer over onze diensten.

Overige veiligheidsmiddelen

Camera- en toegangscontrole


Inbraakinstallaties


Blusinstallaties

Ontruimings- en
brandmeldinstallaties


Blusmiddelen


Opleidingen

Bij ons bent u ervan verzekerd alleen de beste kwaliteit en service te ontvangen van onze producten en diensten.

Pieter Pruiksma

Overige veiligheidsmiddelen

Noodverlichting, verbandtrommels, brancards, een AED-apparaat: dit zijn kleine veiligheidsmiddelen, maar daarmee niet minder belangrijk. RI&S helpt u aan het juiste pakket. Zo kunnen we voor u een verbandtrommel samenstellen die het beste past bij uw bedrijf en situatie.

Gaat het bijvoorbeeld om een kantoor? Dan is er meer risico dat uw medewerkers zich snijden met papier. Zo’n trommel heeft meer pleisters dan die in een industriële omgeving of bouwbedrijf. In een sporthal zijn meer koude kompressen nodig. En verbandmiddelen die u met tape kunt aanbrengen. RI&S geeft advies over deze veiligheidsmiddelen en helpt u aan de juiste spullen.

Camera- en toegangscontrole

Wanneer u uw bedrijf wil beveiligen met camera’s, zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Wat mag wel en niet volgens de wet- en regelgeving? Zijn medewerkers geïnformeerd over de camera’s? En wat is het doel van de camerabewaking? Ook toegangscontrole kan ingewikkeld zijn om te regelen. Denk aan pasjes waarmee medewerkers en bezoekers op bepaalde plekken wel of niet mogen komen. Of een parkeerplaats met een herkenningssysteem voor nummerborden. Wat is het beste om te doen in uw geval?

Om antwoord te geven op die vraag denkt RI&S met u mee. We kijken daarvoor verder dan de vraag om camera- en toegangscontrole. Zo geven we u het beste advies over uw situatie. Uw wensen en eisen zetten wij in een adviesrapport, met een plan dat bij u past. 

Inbraakinstallaties

Met een inbraakinstallatie vertraagt u het proces waarbij indringers binnenkomen en uw spullen meenemen. Wanneer wij u helpen aan een goede installatie, gaat dat verder dan het installeren van een bewegingsmelder of deurcontact. We stellen we de best passende maatregelen samen. Daarvoor onderzoeken we welke sloten nodig zijn, hoe het gebouw is opgedeeld en hoe we waardevolle spullen kunnen beveiligen. Zo zorgen we ervoor dat de indringer zoveel mogelijk stappen moet nemen voor hij deze spullen bereikt.

Wat de beste inbraakinstallatie is, is voor ieder bedrijf anders. Daarom geven wij het advies dat het beste past bij uw gebouw. Hierbij maken we altijd koppelingen met andere installaties. Een afdeling met een toegangscontrole en alarm is bijvoorbeeld standaard vergrendeld. Maar bij brand moet dit systeem juist ontgrendeld worden. Van RI&S krijgt u een totaaladvies waarbij we met alle gevaren en situaties rekening houden.

Blusinstallaties

Brand wilt u natuurlijk voorkomen, maar als het dan toch gebeurt kan een blusinstallatie het verschil maken. U beperkt daarmee de schade en voorkomt hoge kosten of letsel. RI&S helpt u aan een blusinstallatie waarmee de brand vroeg wordt gevonden, klein wordt gehouden en zo beheersbaar blijft. Uw mensen kunnen op tijd wegkomen, waarna de brandweer het overneemt. Door de schade te beperken komt uw bedrijf niet of nauwelijks stil te liggen.

Wij kunnen voor u een blusinstallatie plaatsen bij een object, maar ook in een ruimte. Denk aan een serverruimte met veel computers. Het kan gaan om aersolinstallaties, maar ook installaties met gas. En alles wat er tussenin zit. Wat zijn de gevaren in uw situatie? Hoe ziet de ruimte eruit? Zijn er altijd mensen in de ruimte aanwezig? Dit onderzoeken we, waarna we u adviseren met de blusinstallatie en het blusmiddel dat bij uw situatie past.

Brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Zit uw bedrijf in een gebouw van 200m2 of groter? Dan kan het zomaar zijn dat u volgens het bouwbesluit verplicht bent om een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie te hebben.

Onze installaties voldoen aan de NEN 2535 en NEN 2575

Blusmiddelen

Kleine blusmiddelen zijn de basis voor uw brandbeveiliging. Het is verplicht om deze in uw bedrijf te hebben. Denk aan brandslanghaspels, brandblussers of bluswagentjes. Zo blijft een eventuele brand beheersbaar en blijven uw medewerkers, bezoekers en spullen veilig.

Bij RI&S kunt u terecht voor REOB -gecertificeerde blusmiddelen én voor het onderhoud ervan. Misschien vraagt u zich af waarom vrij eenvoudige blusmiddelen onderhoud nodig hebben. Maar juist door deze regelmatige controles blijven de middelen in orde. En kunt u uw brand beheersbaar houden. U heeft hierdoor een veiliger gevoel, en schade wordt hiermee flink beperkt.

Opleidingen

Wilt u uw medewerkers een opleiding laten doen over veiligheid? Maar hoeft niet iedereen een complete BHV-training (bedrijfshulpverlening) te volgen? RI&S geeft uw mensen graag een korte training over één onderwerp. Denk aan het herkennen van een brand en bewoners naar buiten helpen, voor medewerkers van uw verzorgingstehuis. Of een cursus Man over boord voor het personeel op uw schip.

RI&S kan voor u zelfs een eigen academie oprichten. Uw medewerkers kunnen zich dan bijvoorbeeld ieder jaar inschrijven voor een aantal korte trainingen. Denk aan blustrainingen. Of trainingen over veilig werken met een heftruck of omgaan met veiligheidsmiddelen. Zo maakt u uw bedrijf van binnenuit veiliger.

Advies

Het begrijpen van het Bouwbesluit kan erg ingewikkeld zijn. Aan welke veiligheidseisen moet u zich houden in uw gebouw? Welke regels gelden wel en niet voor uw bedrijf? Laat RI&S het uitzoeken, zodat u het advies krijgt over de veiligheidsmaatregelen die u moet nemen.

Ook kunnen we een risico-inventarisatie en -evaluatie voor u doen. We onderzoeken dan uw bedrijfsproces en de gevaren die daarbij horen. Daarmee geven we een passend advies voor veiligheidsmaatregelen. Zo zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk gevaren zijn. Voor uw medewerkers, bezoekers en spullen.