CO2-installatie Kramers

Locatie

Urk, Nederland

OPDRACHTGEVER

Kramers

OPLEVERDATUM

15-07-2022

PROJECT STATUS

Opgeleverd

PROJECT CATEGORIE

De opdrachtgever

Kramers’ Seafood is al vele decennia actief in de visverwerking (processing), de handel in vis (trading) en de opslag en distributie van vis (coldstore). Ze bieden een breed assortiment vis en visproducten en levert dit aan de marktsegmenten retail, groothandel, cash-and-carry en de institutionele markt. Kramers’ Seafood exporteert naar zo’n 35 landen wereldwijd.

Wat was de vraag?

Bij een brand in een bakstraat is, volledig naar plan, de CO2-installatie geactiveerd. Hierdoor is grote schade aan de rest van het pand voorkomen. Voor de voortzetting van de productie is het wel belangrijk dat de lege cillinders zo snel mogelijk vervangen worden door nieuwe cillinders.

Wat was het resultaat?

Bij Ri&S beseffen we wat het belang is van het snel door kunnen starten van bedrijfsprocessen. Ondanks dat diverse personeelsleden bij een curses aanwezig moesten zijn is het toch gelukt om, binnen 24 uur na de activatie van de CO2-cillinders, de gehele CO2-installatie te vervangen – inclusief nieuwe activators – en de installatie weer bedrijfsklaar af te leveren.