Werft Shipbuilding

Locatie

Urk, Nederland

OPDRACHTGEVER

Werft Shipbuilding

OPLEVERDATUM

Februari 2024

PROJECT STATUS

In uitvoering

PROJECT CATEGORIE

Maritiem

De opdrachtgever

Werft Shipbuilding is een relatief jong bedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen tot het bouwen van schepen met alles wat daarbij komt kijken. Hun kracht schuilt in ervaren bouwpartners, strakke planning en kennis van scheepsbouw, techniek en veiligheid. Dit resulteert in hoogwaardige en ecologisch verantwoorde schepen die uitblinken in functionaliteit.

Wat was de vraag?

In opdracht van TB Waterwerk is Werft Shipbuilding bezig met het bouwen Werft Hybrid Cat 2411e. Dit wordt een ultra-shallow draft ca type, uitgerust met Tier III motoren voor lagere NOx emissie. Met accommodatie voor 12 personen, 15 ton bollard pull en een werkdiepgang van slechts 1.0 meter. Natuurlijk moet deze ook worden voorzien van de nodige brandbeveiliging.

Wat was het resultaat?

Vanuit ervaringen in de scheepvaart is Ri&S de perfecte partner voor Werft Shipbuilding. De Werft Hybrid Cat 2411e wordt voorzien van een hoogwaardige brandmeldinstallatie. Brand melden op open water is niet afdoende; er moet ook actie ondernomen worden. Daarom wordt er ook een Aerosol blusinstallatie aangebracht. Dit systeem staat erom bekend snel te blussen zonder veel ongemak waardoor stilliggen geminimaliseerd wordt. Tevens zorgt Ri&S voor de nodige veiligheidsmiddelen als blussers, blusdekens en de verbanddoos.