Hartman CLASSIC MY “LIVINGSTONE”

Hartman CLASSIC MY “LIVINGSTONE”

Urk, Nederland

Opdrachtgever

Hartman Yachts

Opleverdatum

juli 2017

Project status

Opgeleverd

Project categorie

Maritiem

Projectvideo

Hartman Yachts maakt deel uit van de Hartman Marine Group, een maritiem dienstverlenend en bouwbedrijf met hoofdzetel in Nederland maar met een wereldwijd bereik. Het bedrijf werd opgericht in 2003, maar de wortels kunnen worden teruggevoerd tot 1775. De groep heeft drie verschillende afdelingen - de twee anderen zijn scheepsbouw en oceangoing-vervoer - elk met rijke naden van nautische traditie en eeuwenlange ervaring op zijn eiland thuis van Urk.

Het Livingstone-assortiment klassieke jachten combineert het stoere en toch strakke uiterlijk van een oceaanstomer uit de jaren 30 met de hightech uitvoering en het moderne interieur van een resoluut modern jacht. De nieuwste technieken en de beste materialen komen samen om een comfort en allure te creëren die passen bij een echt 21e-eeuws jacht - een die overal waar ze naartoe gaat de baas zal worden. De naam van de serie is een eerbetoon aan de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger Dr. David Livingstone, beroemd om zijn reizen door Afrika en zijn onvermoeibare inspanningen om de slavenhandel af te schaffen. Dr Livingstone zeilde de eerste stalen boten ooit gebouwd, de stoom lancering Ma Robert, die instrumentaal was tijdens zijn Zambezi expeditie van 1858-1862.

RI&S Brandbeveiliging heeft de werkzaamheden aan het 24 meter lange en 6,7 meter brede Hartman motorjacht ‘Livingstone’ succesvol voltooid. Het schip beschikt over de modernste technieken en zal voornamelijk de kustwateren en Noorse Fjorden gaan bevaren.

  • Brandblussysteem
  • Blusmiddelen

 

Bekijk meer projecten >